Tandartskosten stijgen boven maximale vergoeding

Tandarts kostenTandartsen mogen sinds 1 januari 2012 zelf hun behandeltarieven bepalen. Op dit moment zijn de tandartstarieven vrijwel overal bekend en kunnen we de balans opmaken.

 

 

De tandarts tarieven zijn dusdanig gestegen dat zorgverzekeraars deze in de meeste gevallen niet meer volledig kunnen vergoeden!

Kroon en vulling

Meer dan 95% van alle tandartsen vraagt meer voor het zetten van een kroon dan door de zorgverzekeraar gemiddeld wordt vergoed. Ook vraagt 87% van de tandartsen een hogere vergoeding voor een vulling. Het verschil moet de consument zelf bijbetalen…

Zorgverzekeraars hebben hun vergoeding al vastgesteld

Omdat de tandartsen pas zo laat hun behandeltarieven bekend hebben gemaakt, valt er voor de zorgverzekeraars niks meer aan te doen. Zij hebben hun maximale vergoedingen al vastgelegd aan het begin van het jaar. De consument kan ook niet meer wisselen van verzekeraar, dus is hiermee de klos.

De tandarts tarieven

Met hulp van de vergelijkingssite ‘vergelijkmondzorg.nl’ en eigen onderzoek heeft Verzekeringssite.nl de tarieven vastgesteld van 200 tandartsen. Daarnaast hebben ze de maximale vergoedingen geanalyseerd van een twintigtal grote verzekeraars. De gemiddelde vergoeding voor een eenvlaksvulling is 38 euro. Meer dan 87% van alle tandartsen vraagt meer dan deze gemiddelde vergoeding…

Tarief eenvlaksvulling

De goedkoopste tandarts vraagt: 26,25 euro

De gemiddelde tandarts vraagt: 45,89 euro

De duurste tandarts vraagt: 82,45 euro

Ofwel, het verschil tussen de duurste en goedkoopste tandarts betreft eenvlaksvullingen bedraagt maar liefst 56,20 euro!

De verzekeraars vergoeden gemiddeld 38,74 euro…Ofwel, voor een eenvlaksvulling lapt u bij een gemiddelde tandarts ongeveer 10 euro zelf bij.

Tarief kroon

De goedkoopste tandarts vraagt: 168,25 euro

De gemiddelde tandarts vraagt: 266,85 euro

De duurste tandarts vraagt: 349,00 euro

Ofwel, het verschil tussen de duurste en goedkoopste tandarts betreft kronen bedraagt maar liefst 180,75 euro!

De verzekeraars vergoeden gemiddeld 236,85 euro…Ofwel, voor een kroon lapt u bij een gemiddelde tandarts ongeveer 30 euro zelf bij.

Zorgprotest

Wij van Zorgprotest vragen ons af hoe deze verschillen zo groot kunnen zijn? Daarnaast vragen wij ons af hoe het kan dat de tandarts, die toch al een topsalaris verdiend, de prijzen uberhaupt moeten verhogen. Maarja, misschien zijn wij gewoon een stelletje zeikerds…

ZorgAlert

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten van Zorgprotest? Schrijf u dan in voor ZorgAlert.


(235x gelezen)
Loading...