Verplicht eigen risico zorgverzekering in 2013 naar 400 euro

In 2008 betaalden we nog een verplicht eigen risico van 150 euro, in 2012 was dit al gestegen naar 220 euro. Volgens Haagse bronnen gaan we in 2013 een reuzensprong maken, een verplicht eigen risico rond de 400 euro (Bron AD).

Dit alles heeft te maken met de 1,6 miljard die in 2013 op de zorg bezuinigd moet worden. De Haagse politici kunnen met niks beters op de proppen komen dan alweer een verhoging van de kosten voor de zorgconsument.

Wat Zorgprotest hiervan vindt

De zorg is de grootste kostenpost van de Nederlandse staat, niet onlogisch dat ze juist hier willen bezuinigen, alleen de manier waarop staat Zorgprotest niet aan. Namelijk, weer over de rug van de consument die in tijden van crisis al financiel zoveel te verduren heeft!

Zorgprotest vindt dat de overheid eens moet kijken naar alle andere uitgaven in de zorg, zoals de soms belachelijk hoge salarissen van zorgbestuurders en specialisten. Of het geldvretende DBC systeem. Om maar niet te spreken van mislukte ICT projecten en corruptie in de zorg.

Ook moet er een mentaliteits verandering komen in de zorg. Nu heerst nog de opvatting dat alle medische kosten gerechtvaardigd zijn omdat het nu immers nodig is iemand beter te maken, hoe hoog die kosten ook zijn. Vraag eens een willekeurig medisch specialist wat zijn behandeling kost en hij of zij zal u het antwoord niet kunnen geven. De medisch specialist zal meestal antwoorden met: ‘U bent toch verzekerd’?

Ja, wij zijn verzekerd, maar met steeds oplopende eigen risico’s, een verschraling van de basiszorg en dure aanvullende verzekeringen kan niet iedereen zich meer de juiste verzekering voor zijn of haar situatie veroorloven.

Laat de overheid en ziekenhuizen eerst eens kijken hoe ze de zorg efficienter en goedkoper kunnen maken…

 

 

 

 

 

(43x gelezen)
Loading...