Zorgverzekering bespaartips

Zorgverzekering bespaartips

Wanneer u weinig gebruik maakt van zorg betaalt u net zoveel voor uw basisverzekering als iemand die veel gebruik maakt van zorg. Natuurlijk is het Nederlands zorgstelsel hierop gebaseerd en gaat het om het spreiden van de kosten. Maar als u weinig gebruik maakt van zorg wilt u er niet te veel voor betalen. Daarom geven we u bespaartips om te besparen op uw zorgverzekering.

Vergelijk uw zorgverzekering

De basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde, u kunt dus gerust voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Natuurlijk kan de service per verzekeraar wel verschillen. Vergelijk daarom uw zorgverzekering op verschillende vergelijkingswebsites. Vergelijk op prijs, kwaliteit en service. Op die manier heeft u straks de beste zorgverzekering voor de laagste prijs.

Kies een budgetverzekering

Naast een naturapolis en een restitutiepolis kunt u ook kiezen voor een budgetverzekering. Met een budgetverzekering heeft u minder keuzevrijheid in zorgverleners, maar dat betekent niet altijd dat u slechter af bent. De ziekenhuizen die gecontracteerd zijn voor deze budgetverzekeringen bieden vaak de beste prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien wordt spoedeisende zorg altijd volledig vergoed. Ook als u naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis wordt gebracht. Een budgetverzekering kan u dus veel geld schelen zonder dat u  inlevert op de kwaliteit van de zorg.

Eigen risico verhogen

Om uw zorgpremie nog verder te verlagen zodat u de goedkoopste zorgverzekering heeft kunt u ook uw eigen risico verhogen. Wanneer u toch geen gebruik maakt van zorg kunt u dit gerust doen en scheelt het u vaak veel geld. Het vrijwillig eigen risico kunt u tot 500 euro verhogen. Dit kan u ruim 150 euro per kalenderjaar schelen. Het verhogen van uw eigen risico is een afweging die ieder voor zich moet maken. Wanneer u namelijk toch uw been breekt en in het ziekenhuis terecht komt, kost het u meer geld. Ieder jaar dat u echter geen gebruik maakt van zorg kunt u geld besparen door een verhoogd eigen risico.

(292x gelezen)
Loading...