65-plussers mogen weer aan het werk

Alweer bijna een maand geleden was het groot in het nieuws. Hugo Borst die zich inzet voor betere ouderenzorg. De heer Borst domineerde het nieuws even met zijn kritiek op de ouderenzorg. Inmiddels is er nog niet veel veranderd in de ouderenzorg, maar is de AOW leeftijd wel verder toegenomen.

 

Bovendien is er ook een grote stijging in het aantal 65+ banen. Uit een peiling van de Telegraaf blijkt bovendien dat een op de zeven gepensioneerde een (bij)baan heeft. Het werk wordt tegenwoordig niet alleen uit noodzaak gedaan, maar is ook belangrijk om sociaal actief te blijven. Er zijn dan ook zeer veel 65-plussers die het werk erg leuk en plezierig vinden. Zo schrijft de Telegraaf zelfs over de 65-jarige ondernemer Straus dat hij volop werkt naast zijn pensioen. Straus: ‘’ik werk meer dan ooit tevoren’’. De heer Sinnige beschrijft bovendien dat hij rondleidingen geeft in een bierbrouwerij. Hij als echte 65-plusser beschrijft zijn werk als varierend en hij heeft altijd sociaal contact doordat hij rondleidingen geeft.

 

Een ander prachtig voorbeeld is van de 83-jarige! postbezorger Huissen, meneer Huissen heeft een jaar lang thuis gezeten, maar daar werd hij erg ziek van. De beste man wilde graag blijven werken om fit te blijven, het geeft hem een gezonde geest en uiteraard is het zakcentje ook erg fijn. Met dit geld kan hij nog net in zijn auto blijven rijden op 83 jarige leeftijd.

 

De meeste kritiek ligt er in de hoge naheffingen. Bijvoorbeeld wanneer een werkgever te weinig belasting inhoudt, kan het zijn dat je later nog een hoge belasting moet betalen. Uiteraard is de belasting voor de top ook aan de hoge kant (52%).

 

Heeft u interesse gekregen om als 65-plusser nog even door te werken en heeft u nog wel zin in werk? Bij Actief65+ kunt u zich inschrijven als 65-plusser. Op deze manier blijft u nog in sociaal contact met andere mensen en blijft u actief als gepensioneerde.

(284x gelezen)
Loading...