Gemeentepolis : Zorgverzekering v.a. 52 euro

Een zorgverzekering voor de minima, de gemeentepolis!

 

Het wordt (al dan niet bewust) niet al te veel over gesproken, maar een uitgebreide zorgverzekering voor een fiks lagere prijs is wel degelijk een mogelijkheid, voor de minima althans. Een groot gedeelte van alle gemeenten hebben namelijk een gemeentepolis bij een zorgverzekeraar. Deze gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en uitgebreide aanvullende verzekeringen. De prijs hiervan ligt een stuk lager dan een ”normale” zorgverzekering. Er zijn zelfs gemeentepolissen van slechts €52.  Meer verzekering voor minder geld dus!

Uiteraard zijn er voorwaarden, zo gaat de gemeente beoordelen of je inkomen niet boven het minimum ligt, of er kinderen in het spel zijn en afhankelijk van gemeente soms wat meer voorwaarden.

Hoe weet ik of ik aanmerking kom?

Bij veel gemeenten wordt de gemeentepolis nauwelijks kenbaar gemaakt om de kosten laag te houden. Wel staat het vaak op de website. Een telefoontje kan ook, na een korte check volgt er vaak een adviesgesprek met de mogelijkheden.

We adviseren iedereen met een minimum inkomen in ieder geval te vragen naar de mogelijkheden bij de gemeente omtrent deze gemeentepolis. Het kan maandelijks een behoorlijk bedrag schelen terwijl je toch goed verzekerd bent.

Samen in actie voor betaalbare zorg!

(346x gelezen)
Loading...