Miljoenennota: Wat gaat er veranderen in 2017

Miljoenennota 2017: Weinig veranderingen in de zorg

Het is een klassiek gebeuren, de troonrede op Prinsjesdag. Uiteraard hebben we deze met de nodige aandacht gevolgd. Verrassend genoeg is er dit jaar weinig te melden omtrent de veranderingen in het zorgstelsel omdat die veranderingen (eindelijk) wat minder rigoureus zijn dan eerst. Wel willen we hierbij aanmerken dat veel veranderen pas na Prinsjesdag bekend worden. De miljoenennota zegt dus (helaas) niet alles over het aankomende jaar.

Wat weten we tot nu toe:

Uit de miljoenen nota en enkele relevante bronnen rondom Prinsjesdag is tot nu toe gebleken dat:
1. Voor het eerst in jaren zal het eigen risico gelijk blijven. Daar waar dit in eerdere jaren constant werd verhoogd blijft deze in 2017 gelijk, namelijk 385 euro per jaar.

2. De zorgpremie zal stijgen. Ook dit is iets wat de laatste jaren een trend is en helaas door zal blijven zetten. De zorgpremie zal stijgen met gemiddeld 4 euro per maand, afhankelijk van verzekeraar.

Tip: Vanaf ongeveer half november is de vergelijkingstool op onze website online. Hiermee kun je alle zorgaanbieders vergelijken en zo de verzekeraar kiezen die voldoet aan jou wensen! Meld je hier aan voor onze Zorg Alert zodat je een melding krijgt als de vergelijker beschikbaar is.

3. De bezuinigingen in de zorg zullen helaas door blijven gaan. Dit omdat het budget beschikbaar wordt gesteld voor de zorg nog steeds onvoldoende is.

Dit is alles wat tot nu toe bekend is op een (klein) rijtje. Uiteraard zullen later nog meer wijzigingen en veranderingen aan het licht komen. Meld je aan voor onze zorgalert en blijf op de hoogte van al het relevantie nieuws dat we plaatsen. Aanmelden doe je hier.

 

(437x gelezen)
Loading...