Overdreven luxe

ziekenhuis sittard

Een mooi voorbeeld van verkeerde prioriteiten en geld over de balk smijten door zorginstellingen is het ziekenhuis in Sittard. In de gemeente Sittard-Geleen moest en zou een “state of the art” ziekenhuis komen. Je kan je afvragen waarom, want enkele kilometers verderop is in Heerlen het Atrium ziekenhuis. Dit ziekenhuis had ook uitgebreid kunnen worden.

Niettemin is in Sittard een ziekenhuis gebouwd voor het lieve bedragje van 370.000.000 euro. Toegegeven, het is qua architectuur een waar hoogstandje. Het gebouw ziet er geweldig uit en is zeer luxe. In 2009 bleek dat de financiering van dit zorgcentrum niet helemaal in orde was, waardoor zorgverlener Orbis behoorlijk in de financiële problemen raakte. Gevolg is dat er zo’n 700 mensen bij Orbis moesten worden ontslagen.

Het gevolg is dat er een prachtig ziekenhuis staat, maar dat er een te weinig personeel is om de nodige zorg voor de patienten te kunnen garanderen. Ik weet uiteraard niet hoe u er tegenaan kijkt, maar persoonlijk ga ik alleen naar het ziekenhuis als er iets aan mijn gezondheid mankeert en niet voor architectonische hoogstandjes.

Zolang er patserige directeurtjes in de zorgsector zijn die er naar streven om het mooiste en grootste ziekenhuis neer te zetten in plaats van zich te richten op het verlenen van goede zorg tegen zo laag mogelijke kosten zullen de tekorten alleen maar toe gaan nemen. Om alles even in perspectief te zetten: de 370 miljoen euro die aan dit ziekenhuis is uitgegeven staat ongeveer gelijk aan 370.000 keer de jaarlijkse premie voor de zorgverzekering van de gemiddelde Nederlander. Naar mijn mening had dat geld stukken beter benut kunnen worden. Bedenk u eens hoeveel verpleegsters en overig personeel voor dat geld ingezet had kunnen worden.

Deel uw mening

Natuurlijk gaat er veel meer mis dan wij van ZorgProtest hier hebben vermeld. Heeft u nog toevoegingen, deel ze met ons door hieronder een bericht achter te laten.

(446x gelezen)
Loading...