Waarom overstappen naar een goedkopere zorgverzekering wel belangrijk is!

Waarom overstappen belangrijk is?

 

Inclusief vandaag hebben we nog 3 dagen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Bijna 75% procent van de Nederlanders is nog nooit overgestapt sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Tijd om eens te benoemen waarom het wel belangrijk is om over te stappen.

Geld besparen op je zorgverzekering

Allereerst kan je behoorlijk wat geld besparen op je zorgverzekering. Zeker wanneer je aanvullende verzekeringen hebt kunnen de prijsverschillen behoorlijk oplopen. Maar zelfs wanneer je enkel de basisverzekering hebt bedraagt het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekeringen honderden euro’s per jaar! Door even de moeite te nemen om de zorgverzekering vergelijker te doorlopen kun je dus veel geld besparen. Geld dat anders bij aandeelhouders en andere graaiers in de zakken terecht komt.

Zorgverzekeraars tot scherpere premies dwingen

De grote zorgverzekeraars maken samen elk jaar weer miljarden euro’s winst. Enorme bedragen die worden uitgekeerd aan aandeelhouders en bestuurders.

Waarom gebruiken ze dat geld niet om de premies te verlagen?

Waarom zouden ze? De klanten blijven toch wel ondanks de jaarlijkse premieverhogingen. Dus waarom zouden ze stoppen met zichzelf overdadig te verrijken?

€500 miljoen winst voor Achmea en de premies gaan toch fors omhoog!

Achmea (de moedermaatschappij van Zilveren Kruis, Avéro, etc.) maakte in 2013 nog dik €500 miljoen winst! Toch zijn ze in de jaren daarna elk jaar de verzekeringspremies blijven verhogen. De klanten blijven toch wel, dus waarom niet. Ook voor 2015 ligt Achmea weer op schema om €500 miljoen winst te maken en toch worden de meeste van hun basiszorgverzekeringen €7 per maand duurder.

Wat kunnen wij daaraan doen?

Zoals gezegd kun je behoorlijk wat geld besparen door over te stappen. Maar ook als het je maar een paar euro in de maand scheelt zou je over moeten stappen. Straf de arrogantie van de grote zorgverzekeraars nu eens af.

Van “de klanten blijven toch wel” naar “de klanten gaan er massaal vandoor” als ze geen fatsoenlijke premie bieden.

Dan bedenken ze zich volgend jaar wel twee keer voordat ze de premies weer omhoog gooien om nog meer winst te maken. Dat is de macht die wij hebben. Maak gebruik van die macht.

Vergelijk je premie en stap over als je ook maar een paar euro per maand op je zorgverzekering kunt besparen. Zelfs als maar enkele duizenden mensen te dure zorgverzekeraars gedag zeggen scheelt dat de verzekeraar miljoenen euro’s aan premie inkomsten.

Kan je niet overstappen, wil je niet overstappen, of ben je al overgestapt (heel goed!)? Wil je dit bericht dan in ieder geval delen?

(194x gelezen)
Loading...