Uitvaartverzekering afsluiten een verstandige keus

De dood is niet iets waar we dagelijks bij stilstaan. Het is natuurlijk ongemakkelijk om erover na te denken, maar de dood staat ons allemaal te wachten. Veel mensen in Nederland hebben dan ook geen uitvaartverzekering afgesloten. Als deze mensen komen te overlijden dan staan de nabestaanden voor een vervelende verassing. Zij moeten namelijk opdraaien voor de kosten van een eventuele uitvaart. Een uitvaart kost al snel duizenden euro’s. Gemiddeld 7000 euro per uitvaart. Het is dus aan te raden om een uitvaartverzekering aan te vragen, zodat de nabestaanden niet voor een verassing komen te staan. Wil je graag wat er allemaal bij een eventuele uitvaart komt kijken? Lees dan het artikel verder.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart is niet goedkoop. Er komen namelijk heel wat verschillende kosten bij kijken. In dit stuk zal ik je vertellen welke kosten in een uitvaart zit verwerkt.

De basiskosten:

De basiskosten voor een uitvaart bedraagt ongeveer 2200 euro of meer. In de basiskosten zit het regelen en verzorgen van de uitvaart door de uitvaartverzorger, de verzorging van de overledene en tenslotte de bezorging van de kist.

Uitvaart (begraving of crematie):

Een begrafenis in Nederland kost 1.800 euro. Buiten Nederland Nederland zijn de kosten aanzienlijk hoger namelijk vanaf 4000 euro.

De kist:

Een luxe kist kost al gauw 1600 euro. Maar een eenvoudige kist is een stuk goedkoper namelijk tussen de 600 en 700 euro.

Andere relevante kosten

Natuurlijk zijn er nog veel meer kosten die komen kijken bij een begrafenis. Denk dan bijvoorbeeld aan de plechtigheid (rouwdienst, dragers, rouwvervoer, bloemen). Maar de gasten moeten natuurlijk ook verzorgd worden (De catering, dankbetuigingen en rouwkaarten)

Zoals je kan lezen komt er heel wat kijken bij een eventuele uitvaart. Hoe completer de uitvaart hoe duurder natuurlijk. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Heb je nog geen uitvaartverzekering? Kijk dan snel online om de goedkoopste uitvaartverzekeringen te vergelijken.

(189x gelezen)
Loading...