Zorgaanbieders

Zorgverzekeraars in Nederland
In deze tekst behandelen we de 22 bekendste zorgverzekeringsmaatschappijen in Nederland. Wat maakt de maatschappijen anders en waarom moet je voor een bepaalde maatschappij kiezen?

Anderzorg is een goedkope zorgverzekering die zich voornamelijk richt op jonge mensen. Anderzorg werkt samen met Menzis. Waar anderzorg heel simpel en basic is en zich voornamelijk richt op goedkoop en goed, richt Menzis zich wat meer op de maatschappij en de veranderingen in de maatschappij, ook op technologisch en politiek gebied.

Avéro Achmea is een zorgverzekering die werkt met intermediairs. Avéro biedt de diensten wel aan, maar verkoopt ze niet zelf. Daar hebben ze onafhankelijke adviseurs voor die de klanten op maat kunnen helpen.

Bewuzt is ook weer echt een budgetmaatschappij, gericht op jonge mensen. Bewuzt doet alles digitaal, wat voor de consument flink in de kosten bespaart. Dat scheelt weer!

CZ en CZdirect zijn aan elkaar verbonden. CZ richt zich wat meer op volwassenen, waar CZdirect de internetverzekering voor jongeren is. CZ beschrijft zichzelf niet als winstgericht, maar willen écht goede zorg bieden. Waar CZ wat duurder is is CZdirect juist een van de goedkopere verzekeringen.

De Amersfoortse biedt speciale verzekeringen voor ondernemers en ZZP’ers. Zowel zorg als andere verzekeringen zoals pensioen en verzuim. Ook zijn er pakketdeals met meerdere verzekeringen.

De Friesland zorgverzekeraar staat voor midden in de maatschappij staan. Ze willen actief bezig zijn met de wensen en behoeften van de klant en vinden dat dan ook heel erg belangrijk. Premie is niet goedkoop, maar de service van Friesland is uitstekend.

Delta Lloyd is een brede maatschappij. Je kan hier niet alleen terecht voor een zorgverzekering, maar ook voor pensioen en vermogensbeheer. De premie van Delta Lloyd is niet goedkoop, maar er zitten in het pakket wel bepaalde services die niet bij andere zorgverzekeraars bestaan, waaronder de 24 uurs Gezondheidslijn.

Ditzo biedt ook veel meer naast een zorgverzekering. De zorgverzekering is goed, eenvoudig, goedkoop. Ditzo streeft er naar dat je niet teveel met je zorgverzekering bezig moet zijn, maar dat het gewoon goed geregeld moet zijn.

FBTO biedt een scherp geprijsde, voordelige zorgverzekering aan. FBTO biedt veel services, zoals begeleiding bij een second opinion, een eigen app en wachtlijstbemiddeling. FBTO is een grote en betrouwbare dienstverlener.

De Hema zorgverzekering is écht Hema. Goedkoop, maar gewoon goed geregeld. Als je verzekerd bent bij de Hema krijg je 10% korting op al je aankopen in de Hema.

Nedasco is onderdeel van AEGON. Nedasco is vooral adviseur en biedt verzekeringen aan bij onder andere Avéro Acmea en VGZ.

Ohra is de verzekeraar van de televisiereclame’s. Ohra is onderdeel van Delta Lloyd en richt zich op jonge mensen die in de bloei van hun leven staan. Ohra biedt scherp geprijsde zorgverzekeringen, maar je kan bij Ohra eigenlijk praktisch alles verzekeren; van je auto tot aan je huisdier.

ONVZ staat absoluut voor vrije keuze. Naar je eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis kunnen gaan vinden zij heel belangrijk. ONVZ is niet goedkoop, maar de vrije keuze compenseert de wat hogere prijs zeker.

Prolife is een Christelijke zorgverzekeraar die zich ook echt richt op Christelijke klanten en Christelijke zorg. Zorg die met liefde wordt gegeven met oog op het geloof. Prolife is niet goedkoop en vergoedt geen ingrepen zoals euthanasie, abortus en geslachtsverandering.

Salland is een regionale zorgverzekering, gevestigd in Deventer. Salland is niet goedkoop, maar wel goedkoop te maken door het kiezen van een vrijwillig eigen risico.

Unitedconsumers biedt verzekeringen van VGZ, maar dan met korting. Dit kan omdat het een consumentencollectief is: je moet lid worden. Ben je eenmaal lid, dan krijg je korting op diverse verzekeringen en diensten. Dit kan omdat Unitedconsumers groot kan inkopen voor al hun leden. Tel uit je winst dus!

Univé noemt zichzelf een vereniging en opereert zonder winstoogmerk. Meestal zijn leden ook lid van de vereniging. Univé biedt hele goedkope verzekeringen met een bepaald aantal geselecteerde ziekenhuizen. Wil je bij meer ziekenhuizen terecht kunnen of zaken aanvullend verzekeren, dan wordt het langzaam aan wat duurder. Een manier die werkt!

VGZ wil graag de zorg slimmer organiseren. Makkelijker, sneller en duidelijker. Ze hebben geen goedkope premie, maar wel goede dienstverlening, en dat is ook belangrijk.

Zekur is een ontzettend goedkope zorgverzekering, vooral voor studenten. De premie is erg laag, maar er wordt erg weinig vergoed. Een handige oplossing voor de gezonde (en arme) student.

Zilveren Kruis staat voor een heel logisch doel: zorg betalen en verbeteren. Dit doen ze met redelijk goedkope pakketten waar veel extra’s bij gekocht kunnen worden. Dat zien we wel vaker bij zorgverzekeraars!

(303x gelezen)
Loading...